Photo01

Udruženje sudija Crne Gore i Centar za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije su imali čast i zadovoljstvo da, dana 16.06.2014. godine prime na poklon autorsko djelo u više primjeraka od strane Doc. Dr Mijata Jocovića, saradnika u nastavi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i istaknutog pravnog stručnjaka.

bridge mediajordan Release Dates

Ovaj lijepi gest je pozdravljen od strane Udruženja sudija Crne Gore i Centar za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije, i predstavlja značajan potez u unapređivanju znanja crnogorskih sudija, kao i dragocjen doprinos aktivnostima Udruženja i Centra, koje su poslednjih godina usmjerene ka jačanju i unapređenju nezavisnosti crnogorskih sudija, povećanju njihvih znanja i informisanosti i promociji pravde kao jedne og ključnih građanskih vrijednosti.

Posebno je važno što će poklonjena literatura biti distribuirana svim sudovima u Crnoj Gori. Uvjereni smo da će je sudije rado koristiti u svom radu, jer se radi o djelima uglednog pravnog naučnog radnika i autora, čiji je profesionalni i naučni angažman već široko poznat i prihvaćen.

Dr Jocović ne samo što je darivao dragocjenu literaturu, već je pokazao da je važno podržavati institucije koje se zalažu za zaštitu i unaprjeđenje sudijskog poziva, i time doprinijeti daljem napretku i učvršćivanju svih onih načela koja obezbjeđuju visok stepen stručnosti i povjerenja u crnogorsko sudstvo.

Ovim putem, Udruženje sudija Crne Gore iskazuje iskrenu zahvalnost dr Mijatu Jocoviću na poklonjenoj literaturi, uz uvjerenje da će to biti polazni osnov za buduću saradnju našeg Udruženja i dr Jocovića. Ovakvi potezi su uvijek dobrodošli i imaju dugoročan pozitivan uticaj kako na samu pravnu struku tako i na njen krajnji cilj, a to je kvalitetna i adekvatna zaštita prava svih građana.