Udruženje sudija Crne Gore primljeno je danas u Međunarodno udruženje sudija. Odluka o članstvu jednoglasno je donijeta na redovnoj Godišnjoj sjednici Međunarodnog udruženja sudija, koja se održava na Jalti, Ukrajina, čime je crnogorsko Udruženje postalo dio najprestižnije organizacije koja okuplja nosioce sudijskih funkcija.

jordan SneakersYEEZY Release Dates 2021 – Upcoming & New Drops , Emap

Članstvo u Međunarodnom udruženju sudija je rezultat rada Udruženja sudija Crne Gore proteklih godina, koji je započet donošenjem Odluke o podnošenju aplikacije za člansvo u Međunarodno udruženje koju je donijela Skupština Udruženja sudija Crne Gore. Uslijedilo je postavljanje novih ciljeva i definisanje aktivnosti, koje su sprovođene kako kroz projekte tako i kroz redovno djeovanje Udruženja sudija Crne Gore. Blagovremeno i kvalitetno realizovane aktivnosti prepoznate su kao dobar osnov za dalji napredak ka učlanjenju u Međunarodno udruženje sudija, što je dokazano time što smo izabrani u sledeći krug za izbor u članstvo.

Finalni korak ka izboru u Međunarodno uduruženje sudija bila je posjeta gospodina Đura Sesse, eksperta pomenute organizacije i Predsjednika Udruge hrvatskih sudaca. Nakon obavljene posjete, koja je podrazumijevala sastanke sa visokim predstavnicima crnogorskih institucija, ministarstava i nevladinih organizacija, sačinjen je Izvještaj o ispunjenosti uslova za članstvo, koji je danas jednoglasno usvojen, čime je Udruženje sudija Crne Gore ostvarilo pravo na članstvo.

Ovaj događaj predstavlja veliki napredak kako za Udruženje sudija Crne Gore, tako i za crnogorsko pravosuđe uopšte. Članstvo u najeminentnijoj međunarodnoj sudijskoj organizaciji otvara vrata za unaprjeđenje našeg pravosuđa kroz razmjenu dobrih praksi, korišćenje savjetodavnih mehanizama i stalnu komunikaciju sa sudijskim organizacijama iz cijelog svijeta.

Udruženje sudija Crne Gore će nastaviti sa dosadašnjim aktivnostima koje promovišu sudijsko zvanje i unaprjeđuju crnogorsko pravosuđe, uz redovno pružanje informacija o svom djelovanju.