Povodom najnovijeg saopštenja koalicije “Za budućnost Zete”, Udruženje sudija Crne Gore ukazuje da se istim samo potvrđuje ono što je Udruženje sudija sa žaljenjem konstatovalo puno puta ranije, a to je da oni kojima je dat javni prostor, u situacijama kada su nezadovoljni sudskim odlukama, koriste neprimjerene načine da izraze neslaganje sa pravnim rezonom sudija. 

Pokušaj da se diskredituje samo udruženje svođenjem snage i ozbiljnosti istog na postojanje “viber grupe”, nažalost, govori isključivo o tome da se ne želi čuti ono što je jasno saopšteno, a odnosi se na standarde i principe na čije poštovanje Udruženje sudija poziva. To zaista zabrinjava Udruženje sudija Crne Gore. 

Udruženje sudija Crne Gore broji trocifreni broj sudija, a svi su jednako glasni kada je riječ o potrebi za jačanjem standarda nezavisnosti sudstva, te slobode mišljenja i sudijskog uvjerenja, i ne djeluje “anonimno”, već će kao udružena strukovna snaga uvijek pozivati na poštovanje pomenutih principa, kao što je to učinilo u ovom slučaju. 

Konačno, Udruženje sudija Crne Gore ukazuje i da se neće više oglašavati ovim povodom i da neće reagovati na buduće politikantske pokušaje da se obesmisli rad Udruženja, koje, nažalost, očekuje.