Povodom 29. Oktobra – Dana crnogorskog sudstva, Udruženja sudija Crne Gore upućuje iskrene čestitke svim nosiocima sudijskih funkcija u Crnoj Gori.

jordan release dateNike Air Max 270

Ovaj datum predstavlja početak organizovanog pravosudnog života u našoj zemlji, koja je kroz svoj istorijski razvoj prošla mnoge burne i teške periode. Danas možemo reći da imamo veoma organizovan pravosudni sistem, zasnovan na profesionalizmu i odgovornosti njegovih nosilaca, čiji je zadatak zaštita prava svih društvenih činilaca u našoj zemlji, kao i promocija i osiguravanje vladavine prava.

Današnji jubilej nam omogućava da sagledamo stvarno stanje u crnogorskom pravosuđu, da otvorimo aktuelna pitanja i teme vezanim za naše sudstvo, kao i da nađemo načine kako da lakše odgovorimo na izazove sa kojima će se naši pravosudni organi sretati u budućnosti. Dan crnogorskog sudstva ne treba da bude samo praznik pravosudnih činilaca, već i svih građaniki i građana Crne Gore, jer se zahvaljujući našim sudovima štite njihova prava i garantuju slobode.