UDRUŽENJE SUDIJA CRNE GORE

ZAPISNIK
SA SJEDNICE SKUPŠTINE UDRUŽENJA SUDIJA CRNE GORE
održane dana 29.10.2009. godine, u Budvi

Sjednicu vodi Predsjednik Udruženja Hasnija Simonović.

Konstatuju se da sjednici prisustvuje 17 delegata.

Konstatuje se da su ispunjeni uslovi da se Skupština Udruženja održi. Predsjednik Udruženja otvara sjednicu Skupštine i predlaže dnevni red.

Čita se dnevni red, koji obuhvata:
1. Analiza rada Udruženja za 2009/10. godina.
2. Donošenje Odluke o pristupanju Udruženja medjunarodnim asocijacijama.
3. Verifikacija novih mandata.
4. Razno.

Konstatuje se da Skupština jednoglasno usvaja dnevni red.

1. Razmatrajući prvu tačku dnevnog reda-analiza rada Udruženja za 2009/10 godinu. Predsjednik Udruženja iznosi analizu dosadašnjeg rada Udruženja i poziva delegate na raspravu povodom tačke dnevnog reda.

Niko se ne javlja za riječ, delegati jednoglasno usvajaju analizu rada Udruženja za 2009/10 godinu.

2.Razmatrajući drugu tačku dnevnog reda-donošenje odluke o pristupanju Udruženja medjunarodnim asocijacijama, Predsjednik Udruženja ukratko daje obrazloženja i poziva delegate na raspravu po tački dnevnog reda.

Niko se ne javlja za riječ, nakon čega Predsjednik Udruženja stavlja na glasanje predlog o donošenju odluke o pristupanju Udruženja sudija Crne Gore evropskom Udruženju Sudija i medjunarodnom udruženju sudija.

Delegati jednoglasno usvajaju predlog da se donese odluka o pristupanju Udruženja medjunarodnim asocijacijama i istovremeno obavezuju izvršni odbor Udruženja da donese adekvatnu odluku u roku od 30 (trideset) dana od usvajanja predloga.

3.Razmatranje o trećoj tački dnevnog reda-verifikacija novih mandata članova Skupštine Udruženja je odložena za naredno zasijedanje, obzirom da za razmatranje po toj tački nijesu ispunjeni uslovi, jer Sudovi nijesu Skupštini dostavili predloge o novim članovima Skupštine Udruženja.

4. Pod tačkom razno većina prisutnih deletata predložila je Skupštini Udruženja da se od sudskog savjeta zatraži smanjenje orjentacione norme i to u Osnovnim sudovima u krivičnom referatu sa 230 na 160, u gradjanskom referatu sa 300 predmeta na 200, kao i u krivičnom i gradjanskom referatu Višeg suda, dok je delegat Natalija Filipović da se normira rad sudija Vrhovnog suda Crne Gore.

Odlučujući o navedenim predlozima Skupština je donijela zaključak, da delegati u pisanoj formi sa obrazloženjem dostave Skupštini navedene predloge, o kojem će se ista izjasniti na narodnom zasijedanju.

Konstatuje se da nema predloga i pitanja.

Predsjednik Udruženja zaključuje sjednicu Skupštine Udruženja.

PREDSJEDNIK
UDRUŽENJA SUDIJA CRNE GORE