UDRUŽENJE SUDIJA CRNE GORE
Br. 01/09
Podgorica, 20.06.2009. godine.

Authentic SneakersSneakers – ΦΘΗΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ 2020

Svim Sudovima
n/r Predsjedniku

Poštovani,

Udruženje sudija je nevladina organizacija koja za cilj ima unapređivanje ukupnog statusnog položaja sudij, kao i principa samostalnosti i nezavisnosti sudstva.

Skupština USCG je, kao najviši organ USCG, sastavljen od predsjednika svih sudova u Crnoj Gori, dana 30.05.2009 godine izabrala nove organe USCG, pri čemu su u Skupštini delegirani novi predstavnici svih sudova.

Usljed proteka vremena, kao i kadrovskih promjena u sudovima, jedan broj sudija više nije na sudijskim funkcijama, a znatan broj je, u međuvremenu, po prvi put izabran za sudiju, tako da USCG smatra cjeloshodnim, da se sudije u sudovima CG, u smislu statutarnih obaveza izjasne o članstvu u USCG.

Prema statutarnim odredbama, članom USCG se smatra sudija koji prihvata Statut USCG i ciljeve USCG, a članstvo se stiče potpisivanjem izjave.

U prilogu ovog akta, dostavlja Vam se obrazac izjave, koju treba da potpišu sudije koje žele da bubu članovi USCG, kojom izjavom se prihvata statut i ciljevi USCG.

Statutarnim odredbama je takođe propisano, da članovi USCG plaćaju članarinu, koja članarina je osnovni izvor prihoda USCG.

Izvršni odbor USCG je predložio, da se visina članarine odredi u iznosu od 10 Eura mjesečno, stim što će konačnu visinu članarine utvrditi Skupština udruženja, tako da je obaveza budućih članova USCG da redovno plaćaju članarinu, u kom pravcu će svaki član USCG dobiti odgovarajuću člansku knjižicu uz urednu evidenciju plaćanja članarine.

Sa navedenog, cijenimo neophodnim da svakom sudiji u sudu dostavite primjerak Statuta i Izjave o prihvatanju članstva u USCG, kao i da se nakon popunjenih izjava o prihvatanju statuta i ciljeva USCG i o plaćanju članarine, iste dostavite, najkasnije do 15.jula 2009. godine na adresu Viši sud Podgorica, Njegoševa 10, ili na tel-fax /020/665-381 ili e-mail adresu udruzenjesudijacg@gmail.com

Predsjednik Udruženja sudija
Hasnija Simonović