UDRUŽENJE SUDIJA CRNE GORE
Br. 5/11
Podgorica, 08.04.2011. godine.

Svim Sudovima
n/r Predsjedniku

jordan release dateBeyoncé Rocks Ripped Shirt & Pencil Skirt With Off-White x Nike Kicks – Latin-american-cam News

 

Poštovani,

U cilju unapređenja ukupnog statusnog položaja sudija, Udruženje sudija Crne Gore je preduzelo određene aktivnosti, pa nam je s toga potrebno da nam dostavite sledeće:

-imena nosilaca sudijskih funkcija koji nemaju riješeno, ili adekvatno riješeno stambeno pitanje, sa godinama njihovog staža.

- cijeneći da veoma mali broj nosilaca sudijskih funkcija se služi engleskim jezikom, a koji je neophodan u proces Evropskih integracija, korišćenja prakse Evropskog suda za ljucka prava, kao i prisustva na seminarima gdje gostuju Međunarodni eksperti, potrebno je da nam dostavite imena sudija koji su zainteresovani za usavršavanje engleskog jezika.

Prema čl. 14 statuta US CG Skupštinu Udruženja čine predstavnici svih sudova u Crnoj Gori i to: po jedan predstavnik sudova koji broje do deset sudija, po dva predstavnika sudova koji broje do dvadeset sudija, i po tri predstavnika sudova koji broje preko dvadeset sudija, pa je imajući u vidu da je došlo do kadrovskih promjena u pojedinim sudovima, potrebno je da nam dostavite imena sudija koji će na sjednicama sudija biti delegirani u Skupštinu Udruženja.

Ujedno Vas obavještavamo da će svi sudovi dobiti dopis od strane Sudskog savjeta radi dostavljanja podataka nosilaca sudijskih funkcija, te primjene čl. 11 Zakona o zaradama i drugim primanjima, nosilaca pravosudnih i ustavnosudskih funkcija, u kojem je navedeno da nosioci ovih funkcija imaju pravo na životno osiguranje, a gdje je Udruženje sudija aktivno učestvovalo u cilju preduzimanja mjera radi obezbjeđivanja životnog osiguranja sudija.

Potrebno je da nam tražene podatke dostavite najkasnije do 01.05. 2011. godine, na adresu Udruženja Njegoševa 10 Podgorica ili na tel – fax 020/665-381, ili na e-mail adresu udruženjesudijacg@gmail.com

Predsjednik Udruženja
Hasnija Simonović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *