Završna konferencija projekta „JAČANJE VLADAVINE PRAVA I LJUDSKIH PRAVA U CRNOJ GORI KROZ OSNAŽIVANJE ŽENA I OSOBA SA INVALIDITETOM PRI KORIŠĆENJU PRISTUPA PRAVDI” održana je danas, 04.06.2014. godine u Hotelu RAMADA u Podgorici.

best Running shoes brandNike

Konferenciju je odtvorila NJ. E. Sue K. Brown, ambasadorka SAD u Podgorici, a svojim uvodnim govorom prisutne je pozdravila i Vesna Medenica, Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore. Hasnija Simonović, Predsjednica Udruženja sudija Crne Gore i Maja Raičević, Izvršna direktorica Centra za ženska prava su kroz svoja izlaganja prisutnima predstavile aktivnosti realizovane tokom projekta.

Na konferenciji prezenacije su održale Branka Lakočević, Generalna direktorka direktorijata za pravosuđe u Ministarstvu pravde i Nataša Radonjić, Načelnica Odsjeka za organizaciju pravosuđa u Ministarstvu pravde, dok su aktivno učešće uzeli i učesnici ove konferencije.

Cilj ove konferencije je bio da zaokruži cjelokupni rad na projektu, kojim se išlo ka podsticanju korišćenja besplatne pravne pomoći i doprinijeti suzbijanju svih oblika nasilja u porodici. Takođe, jedan od ciljeva projekta jeste i ohrabrivanje lica sa invaliditetom u korišenju ovog važnog i korisnog pravnog instituta. Kroz izlaganja koja će biti održana na konferenciji, imaćete prilku da se uopznate sa svim relevantnim informacijama iz oblasti obuhvaćenih ovim projektom.

Projekat „JAČANJE VLADAVINE PRAVA I LJUDSKIH PRAVA U CRNOJ GORI KROZ OSNAŽIVANJE ŽENA I OSOBA SA INVALIDITETOM PRI KORIŠĆENJU PRISTUPA PRAVDI" u okviru kojeg je organizovana ova konferencija finansiran je od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država kroz 2013 Democracy Commission Small Grants Program.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *