2019-11-25

Predstavnici Udruženja sudija Crne Gore, sudije Dragica Stojanović i Milivoje Rašović učestvovali su na IV Ohridskoj sudskoj konferenciji “Opstrukcija pravde kao prijetnja pravosudnoj nezavisnosti i transparentnosti”, koja je održana u Ohridu 13.-14. novembra.

Running sport mediaAir Max

Na konferenciji su predstavljena iskustva i primjeri iz regiona i svijeta koji se odnose na opstrukciju pravde kao jednog od ključnih problema u funkcionisanju pravosudnih sistema. Uz to, zauzet je opšti stav da zemlje zapadnog Balkana treba da ostanu fokusirane i posvećene ključnim reformskim procesima usmjerenim ka Evropskim i Evroatlantskim integracijama, u cilju izgradnje i unapređenja pravosudnih institucija. Na konferenciji je učešće uzelo preko 40 učesnika iz različitih domaćih i međunarodnih pravosudnih institucija.

Konferencija je organizovalo Udruženje sudija Sjeverne Makedonije, uz podršku Ambasade SAD u toj zemlji i CEELI instituta.