Udruženje sudija Crne Gore je, po drugi put, bilo u obavezi da se oglasi povodom slučaja uvreda osnivača i direktora Skala Radija Slavka Mandića, upućenih sudijama Osnovnog suda u Kotoru Predragu Krstonijeviću i Mišu Jakšiću.

Sport mediaMens Flynit Trainers

U vezi sa opisanom situacijom, primili smo novinarska pitanja, na koja je odgovoreno sljedeće:

Udruženje sudija Crne Gore je već reagovalo ovim povodom, pa se nema mnogo toga za dodati. Kvalifikacije koje je iznio Slavko Mandić, a koje su upućene sudijama kotorskog osnovnog suda Krstonijeviću i Jakšiču od strane Slavka Mandića su previše gnusne i za ponoviti, a kamoli za dublje se baviti njima. One su ništa drugo nego još jedan dokaz kolikog je maha uzela praksa neprimjerenog reagovanja na sudske odluke u našoj zemlji, a ujedno i pokazatelj ličnog nepoštovanja autoriteta suda od strane Mandića. Upotreba ovakvog rječnika nije stvar slobode govora niti isprovociranosti, već uočljiv nedostatak osnovne pristojnosti.

Pravo na zaštitu pred sudom pripada svim građanima jednako, pa samim tim i onima koji se tom zaštitom bave. Ne vidim ništa sporno u tome što je moj kolega podnio tužbu ovim povodom, a o njenoj osnovanosti će u konačnom odlučiti sud. To je ujedno i granica do koje se u ovom trenutku može govoriti o ovom slučaju, jer bi svako dalje komentarisanje predstavljalo prejudiciranje.

 

Hasnija Simonović

Predsjednica

Udruženje sudija Crne Gore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *