Webp.net-compress-image

Hasnija Simonović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore i predsjednica Udruženja sudija Crne Gore učestvovala je na sastancima Evropskog i Međunarodnog udruženja sudija, koji su održani 15.-20. septembra 2019. godine u Nur-Sultanu, Kazahstan.

Sports brandsEvery Outfit in Cardi B & Megan Thee Stallion’s WAP Music Video – Idae News

Učešćem na ovim sastancima nastavljen je međunarodni angažman Udruženja sudija Crne Gore, kao i ispunjavanje obaveza koje proizilaze iz članstva u Evropskom i Međunarodnom udruženju sudija. Na ovogodišnjim sastancima se govorilo o izazovima sa kojima se suočava sudska vlast kako na globalnom nivou, tako i u pojedinim zemljama u kojima su evidentni problemi u dostizanju nezavisnosti i samostalnosti sudstva. U tom smjeru, detaljno su razmotreni izvještaji iz tih zemalja i doneseno više rezolucija kojima se ima doprinijeti što hitnijem eliminisanju problema koji prijete da naruše autoritet sudstva u zemljama članicama ovih udruženja.

Webp.net-compress-image 1

Članstvo u Evropskom i Međunarodnom udruženju sudija od izuzetnog je značaja za nacionalna udruženja, jer se kroz taj vid umrežavanja stiče mogućnost dobijanja dragocjene savjetodavne i ostalih vrsta podrške, što se pokazalo tačnim kroz više primjera Udruženja sudija Crne Gore. Pored toga, ostaje i posvećenost istim ciljevima i načelima koje dijele sve države koje teže uspostavljanju savremenog, modernog, odgovornog i nezavisnog sudstva.