Komisija za etički kodeks sudija i Komisija za etički kodeks državnih tužilaca na zajedničkoj sjednici su donijele smjernice kojima se dodatno unaprjeđuju etička pravila koja se odnose na crnogorske sudije i tužioce.

Usvojene smjernice se odnose na dozvoljene aktivnosti kojima se sudije/državni tužioci mogu baviti pored sudijske/tužilačke funkcije, na pitanje dozvoljene granice korišćenja naloga na društvenim mrežama sa aspekta profesionalne etike sudija i državnih tužilaca i na pitanje učešća sudija i državnih tužilaca u političkim aktivnostima sa aspekta principa nezavisnosti i nepristrasnosti.

Sportswear DesignNew Releases Nike

Smjernice su izrađene uz ekspertsku podršku projekta „Odgovornost u pravosudnom sistemu" u okviru programa „Horizontal Facility for Western Balkans and Turkey" koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savjet Evrope.

Smjernice se mogu preuzeti u nastavku:

Smjernice u odnosu na dozvoljene aktivnosti kojima se sudije/državni tužioci mogu baviti pored sudijske/tužilačke funkcije

Smjernice u odnosu na pitanje dozvoljene granice korišćenja naloga na društvenim mrežama sa aspekta profesionalne etike sudija i državnih tužilaca

Smjernice u odnosu na pitanje učešća sudija i državnih tužilaca u političkim aktivnostima sa aspekta principa nezavisnosti i nepristrasnosti