Radna grupa Udruženja sudija Crne Gore, koju čine Dragica Stojanović, sutkinja Višeg suda za prekršaje, Maja Živaljević, sutkinja Suda za prekršaje u Podgorici i Milorad Popović, sudija Suda za prekršaje u Podgorici, izradila je prijedlog izmjena Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, kojima se želi postići ujednačavanje koeficijenata za obračun zarada svih crnogorskih sudija.

jordan release dateNike

Po nalazu naših kolega koji su se bavili izradom ovog dokumenta, uočeno je neujednačeno vrednovanje koeficijenata sudija sudova za prekršaje u odnosu na sudije drugih sudova. Kako je jednakost svih sudija ključna za pravilno funkcionisanje sudstva, neophodno je pristupiti otklanjanju evidentirane neujednačenosti.

Ovaj dokument dio je višegodišnje inicijative Udruženja sudija Crne Gore kojom se želi postići adekvatan tretman materijalnog statusa svih crnogorskih sudija. Podsjećamo da se međunarodnim a naročito evropskim standardima propisuje da je jednakost sudija, kako u odnosu na ostale vršioce javnih funkcija tako i u odnosu jednih prema drugima, vrijednost i obaveza koju mora poštovati svako moderno i demokratsko društvo. Stoga, jednakost i zaštita sudija moraju biti prioritet.

Prijedlog predmetnih izmjena sa obrazloženjem možete preuzeti OVDJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *