Predsjednica Udruženja sudija Crne Gore Hasnija Simonović i savjetnik u Udruženju sudija Crne Gore Milivoje Krivokapić ućestvovali su na sastanku MEDEL-a, koji je održan u Portu, Portugalija, od 29.06. do 01.07.2017. godine. Ovim je zvanično započet proces učlanjenja Udruženja sudija Crne Gore u MEDEL – organizaciju koja okuplja sudije i tužioce iz cijele Evrope.

Nike footwearNike nike air max wright laser crimson white color LX Mini Metallic Swoosh White – Grailify

Udruženje sudija Crne Gore je, u skladu sa odlukom Skupštine udruženja, podnijelo zahtjev za učlanjenje u MEDEL - Magistrats Européens pour la Démocratie et les Libertés. Kao rezultat tog zahtjeva, delegacija Udruženja sudija Crne Gore je učsetvovala na pomenutom sastanku u svojstvu posmatrača, što je prvi korak ka sticanju članstva u ovoj renomiranoj evropskoj organizaciji. Tom prilikom predstavljeno je Udruženje sudija Crne Gore i crnogorsko pravosuđe i ostvareni značajni kontakti sa kolegama iz Evrope.

Učlanjenje u MEDEL je nastavak težnje Udruženja sudija Crne Gore za jačanjem međunarodne saradnje, koje je započeto ranijim učlanjenjem u Evropsko i Međunarodno udruženje sudija.

Udruženje sudija Crne Gore će kroz eventualno članstvo u MEDEL-u doprinijeti umrežavanju i razmjeni iskustava među evropskim sudijama, uz aktivno promovisanje rada crnogorskog sudstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *