Drugi modul obuke „UNAPREĐENJE PRISTUPA I TRANSPARENTNOSTI PRAVOSUĐA – ODNOS SUDSTVA I MEDIJA” biće održan 21. i 22.12.2015. godine u Podgorici. Ova obuka je dio projekta „Unapređenje saradnje između pravosuđa i medija u Crnoj Gori” koji je finansijski podržan od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu.

Obuku će otvriti Vesna Medenica, Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore i Zoran Pažin, Ministar pravde, dok će uvodne napomene dati Hasnija Simonović, Predsjednica Udruženja sudija Crne Gore. Drugog dana obuke projekat će zatvoriti Senka Danilović, Predsjednica UO Centra za obuku u sudstvu i tužilaštvu i Hasnija Simonović. 

Sports brandsNike

Prezentacije na obuci održaće novinari Draško Đuranović i Andrija Nikolić. 

Ova obuka četvrta je i ujedno završna od onih koje su planirane pomenutim projektom, i u okviru nje će se napraviti osvrt na rezultate postignute ovim projektom, uz prezentacije renomiranih skručnjaka iz oblasti sudstva i medija, čime ćemo zaokružiti ciklus sticanja i razmjene novih znanja.

Glavni cilj projekta je povećati znanje crnogorskih novinara o načinu procesuiranja premeta pred crnogorskim sudovima, o adekvatnoj terminologiji iz ove oblasti koja se mora koristiti pri izvještavanju, kao i otvoreniji i neposredniji pristup crnogorskih sudija ka medijima. Ovim obukama će biti načinjen i poseban osvrt na etička pravila i ljudska prava i slobode koja se moraiju poštovati u izvještavanju novinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *