Drugi modul obuke „Profesionalni standardi u medijskom izvještavanju o radu sudova” održan je 23. i 24.11.2015. godine u Hotelu Queen of Montenegro u Bečićima. Ova obuka je dio projekta „Unapređenje saradnje između pravosuđa i medija u Crnoj Gori” koji je finansijski podržan od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu.

Asics shoesAir Jordan

Obuku je otvorila Hasnija Simonović, Predsjednica Udruženja sudija Crne Gore, dok se uvodnim govorom obratio Miraš Radović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore.

U okviru obuke, učesnici su imali priliku da čuju prezentacije Kaćuše Krsmanović i Vladana Mićunovića, istaknutih novinarskih radnika, i time obogate svoja znanja o odnosu sudstva i medija, dobrim praksama i praktičnoj primjeni standarda iz ove oblasti. Uključenost učesnika u rad obuke bila je od izuzetnog značaja, što je ovoj vrsti događaja dalo puni smisao.

Ova obuka je treća od četiri koje su planirane pomenutim projektom, i u okviru nje će biti proširena znanja učesnika o standardima i praksama koje garantuju transaprentan, odgovoran i obostrano koristan odnosu sudstva i medija

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *