Drugi modul obuke „Profesionalni standardi u medijskom izvještavanju o radu sudova” održaće se 23. i 24.11.2015. godine u Hotelu Queen of Montenegro u Bečićima, sa početkom u 11 časova. Ova obuka je dio projekta „Unapređenje saradnje između pravosuđa i medija u Crnoj Gori” koji je finansijski podržan od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu.

Sneakers StoreNike Air Max 270

Ova obuka je treća od četiri koje su planirane pomenutim projektom, i u okviru nje će biti proširena znanja učesnika o standardima i praksama koje garantuju transaprentan, odgovoran i obostrano koristan odnosu sudstva i medija

Glavni cilj projekta je povećati znanje crnogorskih novinara o načinu procesuiranja premeta pred crnogorskim sudovima, o adekvatnoj terminologiji iz ove oblasti koja se mora koristiti pri izvještavanju, kao i otvoreniji i neposredniji pristup crnogorskih sudija ka medijima. Ovim obukama će biti načinjen i poseban osvrt na etička pravila i ljudska prava i slobode koja se moraiju poštovati u izvještavanju novinara.

Obuku će otvoriti Hasnija Simonović, Predsjednica Udruženja sudija Crne Gore, dok će se uvodnim govorima obratiti Miraš Radović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore, dok će predavanja održati dugogodišnji novinarski radnici Kaćuša Krsmanović i Vladan Mićunović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *