Udruženje sudija Crne Gore sklopilo je partnerstvo sa Centrom za demokratsku tranziciju – CDT, radi saradnje na projektu „Inicijativa za transparentnost sistema krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori”

latest Nike Sneakersnike charles barkley sneakers for sale cheap

Udruženje sudija Crne Gore sklopilo je partnerstvo sa Centrom za demokratsku tranziciju – CDT, radi saradnje na projektu „Inicijativa za transparentnost sistema krivičnog pravosuđa u Crnoj Gori"
Projekat se realizuje u periodu 01.08.2013 – 31.07.2014. godine, a finansiran je od strane Stejt department Biroa za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona (INL), preko ambasade SAD-a u Podgorici kroz program Program podrške civilnom društvu u oblasti krivičnog pravoduđa (CJCSP).

Prva faza projekta usmjerena je na uspostavljanje metodologije za praćenje transparentnosti tri glavna stuba krivično-pravnog sistema, tj. sudova, tužilaštva i uprave policije. Monitoring obuhvata: 15 Osnovnih sudova, 2 Viša suda, Apelacioni sud, Vrhovni sud, Sudski savjet, 13 Osnovnih državnih tužilaštava, 2 Viša državna tužilaštva, Vrhovno državno tužilaštvo, Tužilački savjet i Upravu policije. U fokusu monitoringa je transparentnost, kao jedan od osnovnih preduslova borbi protiv korupcije. Na osnovu analize ključnih nedostataka kreiraćemo preporuke za unapređenje, u skladu sa međunarodnim standardima i dobrim praksama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *