Inicijalni izvještaj o implementaciji Međunarodnog pakta
o građanskim i političkim pravima

Sports ShoesUpdated Air Jordan Sneaker Releases for 2021 – Pochta

Poštovani,

Obavještavamo vas da je u cilju realizacije obaveza izvještavanja o poštovanju konvencija Ujedinjenih Nacija u Crnoj Gori zaključkom Vlade Crne Gore Ministarstvo pravde zaduženo da u saradnji s drugim organima državne uprave pripremi i Vladi dostavi Inicijalni izvještaj o implementaciji Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima. Inicijalni izvještaj se priprema u skladu sa čl. 40 Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima („Sl. List SFRJ – Međunarodni ugovori", br.7/71) i Smjernicama Ujedinjenih Nacija.

U želji za unapređivanjem saradnje sa nevladinim sektorom, dijalogom i razmjenom iskustava, a u cilju povećanja kvaliteta Izvještaja, u prilogu dostavljamo Nacrt Izvještaja o implementaciji Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima u Crnoj Gori, radi dostavljanja komentara i sugestija. Pored Nacrta izvještaja, dostavljamo tekst Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima. Izvještaj dostavljamo i Ombudsmanu CG.

Ujedno Vas obavještavamo da Ministarstvo pravde planira da tokom nedjelje 4-8. jula 2011. godine organizuje sastanak sa predstavnicima svih NVO kojima je Nacrt izvještaja dostavljen, kako bismo u neposrednoj komunikaciji mogli razmijeniti mišljenja i ideje u cilju poboljšanja teksta.

O terminu i mjestu održavanja sastanka bicete blagovremeno obaviješteni. Do tada, pozivamo vas da sve svoje sugestije i komentare dostavite Ministarstvu pravde na e-mail: lidija.masanovic@mpa.gov.me .

Lidija Masanović
Ministarstvo Pravde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *