VLADA CRNE GORE
MINISTARSTVO FINANSIJA
n/r Ministru gospodinu Katniću

Best Authentic SneakersNike nike acg boots black and grey shoes Shadow Bright Mango – Grailify

Poštovani,

Polazeći od ciljeva Udruženja sudija, koji su utemeljeni u Statutu Udruženja, a to je prije svega izgradnja pravne države i vladavina prava, obraćamo Vam se kako bi ukazali na nezavidan materijalan položaj službenika i namještenika u crnogorskim sudovima.

Ovo s toga što ukupan statusni položaj sudija mora se cijeniti i sa položajem službenika i namještenika, uz punu podršku sudija svojim neposrednim saradnicima, bez kojih se proces rada u sudovima ne bi mogao odvijati, a u pravcu adekvatnog rješavanja njihovog nepovoljnijeg položaja u odnosu na ostale zaposlene u družavnim organima.

Pri tom, treba cijeniti posebno značaj i složenost poslova koje kategorija službenika i namještenika u sudovima obavlja, gdje je reforma crnogorskog sudstva prioritet, a u odnosu na druge službenike i namještenike koji su zaposleni u državnim organima.

Zato, ovo Udruženje, uvažavajući ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, a kod osnovanih argumenata nezadovoljstva zaposlenih u sudovima podržava njihove zahtjeve, tim prije, što su zarade službenika i namještenika u sudstvu značajno ispod prosjeka zarada službenika i namještenika u drugim državnim organima.

Zbog toga Vas molimo da u što kraćem roku razmotrite mogućnosti, da se službenicima i namještenicima odredi povećanje u cilju poboljsavanja nezavidnog materijalnog položaja zaposlenih u sudstvu, i u tom pravcu Vladi CG predložite donošenje odluke o uvećanju zarade službenicima i namještenicima, a u smislu čl. 19 Zakona o zaradama državnih službenika i namještenika. Takođe, molimo da se preispita mogućnost realizacije dodataka na zaradu, kako je to riješeno u drugim državnim organima.

U nadi da ćete ozbiljno razmotriti ovaj naš apel, srdačno Vas pozdravljamo.

Udruženje sudija Crne Gore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *